Ioana sâmbătă, 13 septembrie 2008



Ploua,dar nu si in inimile lor! Cerul plangea,dar nu si ei! Lumea era mohorata,oamenii mergeau cu capul in jos,ascunsi sub umbrele mari.Ei se tineau de mana,zambeau si se jucau cu ploaia.Trecuse vara,vara lor,dar erau totusi fericiti!
In fond,de ce n-ar fi fost? Erau impreuna,sfidau cerul zambindu-i indraznet,se uitau la trecatorii nepasatori,care nu intelegeau frumusetea acelei zile de septembrie,rememorau intamplarile din vara si isi faceau planuri pentru Revelion,ea culegea fascinata frunzele colorate,in timp ce el o fotografia "pentru posteritate",cum glumeau deseori.
O punga plina cu gogosi si doua cafele fierbinti cu lapte ii incalzeau atunci cand picaturile erau din ce in ce mai reci.Stateau pe banca uda si priveau porumbeii,iar el ii stergea buzele de ciocolata si zahar.Din cand in cand mai trecea cate un cuplu de batranei care se tineau de mana si pareau la fel de fericiti ca si ei.Atunci zambeau toti patru,iar replicile imediat urmatoare erau, invariabil :"-Am fost si noi asa,mai stii? -Da,ce tineri si frumosi..." sau "-Oare peste 50 de ani asa vom arata si noi? -Cu siguranta! Timpul ne va imbatrani trupurile,dar ne va intineri sufletele...".
Cand ploaia se oprea,plecau.Se asezau comod in canapeaua din sufragerie,ascultau muzica si se uitau la poze.El ii citea poezii,ea desena stelutze si inimioare si adormea cu capul in bratele lui....


4 comments:

Anonim spunea...

gata?
atat?
continuarea?
baaaaaa
mai vreau :))

ma ning in fluturi spunea...

"iar el ii stergea buzele de ciocolata si zahar" ...frumos :)

INeedADream spunea...

"Sfidau cerul zambindu-i indraznet...":)

Ioana spunea...

laura...ce continuare? n-auzi ca a adormit? vrei sa-ti spun ce visa? :))

alexandra,denisa,thanks pentru comment :D :*