Ioana joi, 29 octombrie 2009


Collie Buddz-Tomorrows another day
Asculta mai multe audio Muzica

Şi ai senzaţia că îi pasă cuiva? Mai gândeşte-te! Toţi au altceva mai bun de făcut, nu interesează pe nimeni când te simţi rău, când suferi, când plângi. Poate doar un pic atunci când râzi, ca să afle şi ei de ce şi să se amuze.Dar asta durează puţin. Atât de puţin încât nici nu contează. În final tot singură eşti.
Bea-ţi ceaiul în continuare, dar nu te iluziona, nu-ţi va schimba cu nimic starea. Singurul mod de a-ţi reveni, de a te ridica, este asemenea păsării Phoenix. Eşti puternică şi ştii asta. Gata! Punct şi de la capăt! This is not the end!

Ioana joi, 22 octombrie 2009



"[...]orice revenire e, probabil, o iluzie, chiar dacă o dorim cu tot dinadinsul.Nu mergem decât înainte."


Fragmentul ăsta din "Viaţa pe un peron" a lui O.Paler mi-a venit în minte atunci când mă gândeam că timpul trece atât de repede şi că peste foarte puţin timp va fi iarnă, iar eu voi retrăi o parte din copilărie.Îmi place să cred că atunci când sunt la ţară, în perioada sărbătorilor, mă întorc la mine-cea de mai demult, că nutresc din nou sentimentele de atunci şi că timpul stă puţin în loc...pentru mine.
De fapt, nu e aşa.Oricât mi-aş dori, eu sunt de fiecare dată alta şi alta, tot timpul alta... Deci e cât se poate de clar că de la un an la altul şi, de fapt, cu fiecare zi ce trece, viaţa mea se schimbă.Poate în mai bine, poate nu, dar nimic nu e la fel...niciodată.
Şi totuşi, în ciuda faptului că nu mergem decât înainte, iluzia asta îmi face bine.Mă linişteşte, mă calmează şi mă determină să mai iau o pauză de la stilul ăsta de viaţă agitat, să-mi dau seama că oricât m-aş grăbi, destinaţia spre care ne îndreptăm cu toţii este aceeaşi.

Da, aşa e, nu voi mai fi copil niciodată, dar încă mai am imaginaţie.Şi atât timp cât am imaginaţie, îmi permit să-mi creez iluzii de genul ăsta, să-mi închipui că pot reveni în trecut măcar pentru ceva timp.Personal, am nevoie de asta...

Ioana luni, 5 octombrie 2009


Strong Enough
Asculta mai multe audio Muzica

And was she worth it, was she worth it?

"Credeai că eşti stăpânul lumii, ţinând globul în palmă, cu muşchii abia tresărind? Te-ai înşelat şi te-ai năruit în ţărână cu toată voinicia ta.Şi, uite, lumea merge mai departe fără tine, aşa cum mergea şi înainte şi cum va merge întotdeauna, fără a se sinchisi de nimeni şi de nimic, soarele răsare la fel cum face de milioane şi milioane de ani, pământul se roteşte după cum a învăţat de milioane şi milioane de ani, şi toată această mecanică se repetă regulat şi tăcut, până în vecii vecilor."


Scrisoare de dragoste, M.Drumeş

Ioana sâmbătă, 3 octombrie 2009


Amy Winehouse-Stronger than me
Asculta mai multe audio Muzica
Azi îmi place melodia asta.Punct.


Sâmbătă, dimineaţă, ploaie, frig, înăuntru, semi-întuneric, cald, cacao, engleză, muzică, ceai, miere, biscuiţi, conversaţii, zâmbet, amintiri, bloguri, carte, confort.

Reţeta perfectă pentru o zi de sâmbătă reuşită. Şi motivul ideal pentru a reflecta la sfaturile oamenilor mari: "Bucuraţi-vă de anii de şcoală, mai ales de cei de liceu, pentru că mai târziu o să tânjiţi după ei."
Nu spune nimeni cât de târziu, dar, din păcate, în căminul facultăţii nu vei mai putea trăi o astfel de sâmbătă.Cu atât mai puţin dacă ai loc în unul din căminele nerenovate, când va trebui să împarţi aceiaşi doişpe metri pătraţi, aceeaşi masă fără un colţ, acelaşi dulap cu poliţe sprijinite într-un cui şi acelaşi linoleum ars, cu alte trei colege care tânjesc la fel ca şi tine după ceaiul făcut de mama, după patul lor mare de acasă, după camera viu colorată şi după liniştea pe care o găseau mereu acolo.
Din fericire, dacă până la Bucureşti ajungi într-o oră juma'te, atunci te vei mai putea bucura de dimineţi de sâmbătă acasă, în camera ta la care visezi tot restul săptamânii şi cu tot răsfăţul mamei tale revărsat asupră-ţi.

În concluzie, să trăim clipa, cum s-ar zice, pentru că, într-adevăr, dacă privim aşa un pic spre viitor, genul ăsta de confort, atât fizic cât şi psihic, nu se prea întrevede.

Până atunci, la liceu e grevă luni, deci ador weekendurile prelungite :X