Ioana sâmbătă, 20 septembrie 2008



Pe terasa.E singura si se uita la stele.Steaua lor e inca acolo.Hm..macar ea sa nu se stinga,daca iubirea lor…
Era trist.De ce? Se iubeau!...sau doar credeau ca se iubesc?!...Si cine e de vina?Cine a gresit? Si cu ce?
Bine,el i-a cerut o pauza,dar ea stie ce inseamna pauza...si nu vrea sa se termine asa.Nu! Ar vrea macar sa-i spuna exact : “Fata draga,nu te mai iubesc!” si atunci o sa inteleaga.
Ii alearga prin minte tot felul de ganduri,de idei,de imagini...ei doi,zambete,saruturi, lacrimi,de fericire,de tristete, ploaia, cafeaua, gogosile,fotografiile,canapeaua...

E tarziu si mai bine merge la culcare.E frig afara si nu are cine sa-i dea haina lui,asa ca o sa se ghemuiasca intr-un colt al patului mult prea mare pentru ea singura...


Intr-o camera mare,luminata doar de o veioza mica,in forma de inima,de la ea....el se uita la fotografii si se gandeste.S-ar uita la stele,dar la el e innorat si,in plus,in stele nu apare ea....
Isi aminteste de noptile de pe plaja....de hanoracul lui pe umerii ei neacoperiti de rochia in bretelutze,de mainile ei inghetate pe paharul de cafea fierbinte...cu lapte,de ochii ei mai albastri decat marea,de nisipul fin care le gadila talpile,de bratara din scoici pe care i-a facut-o ea,de promisiunile facute marii,ca vor veni impreuna mereu,in fiecare an,sa o vada,de EA...
Nu se poate gandi la altceva.Totul in jurul lui si toate gandurile lui au o anumita legatura cu EA.

De ce? E vina lui,da,dar de ce a facut asta.? Nu ii e lui dor de ea,chiar si atunci cand o tine strans in brate? Nu ar vrea el sa fie tot mai aproape de ea,chiar si atunci cand se ascund amandoi sub patura?Nu sunt ochii ei mai albastri de fiecare data cand ii priveste? Nu e ea cea mai frumoasa femeie din lume,indiferent de ora,de zi,de machiajul pe care il poarta sau,cel mai des cand sunt impreuna,nu-l poarta,de hainele pe care le alege sau daca se asorteaza sau nu cu pantofii? Ba da!

Clar,o iubeste! Mai mult ca niciodata! Si el stie ca ea il iubeste si ca l-ar primi inapoi,dar cum sa se duca si sa-i spuna : “Fata draga,te iubesc!Am avut nevoie de o pauza ca sa [ca sa ce,de fapt? Nici el nu stie...caci stia ca o iubeste dinainte!] imi dau seama ca te iubesc! Vreau sa fie totul ca inainte!” Haha,ceva in genul : “Nu plecati,revenim dupa pauza!”,nu?

Fredoneaza versurile pe care i le canta deseori,caci numai alaturi de ea parca nu mai e afon : L is for the way you look at me…/O is for the only one I see… /V is very,very extraordinary/E is even more than anyone that I adore…..and LOVE was meant for me and you!”


Nici ea nu a adormit.Se gandeste...si asculta muzica lui,la mp3-ul lui, imbracata in tricoul lui ala gri pe care scrie “I MISS YOU!”...”E un pic ciudat cum poate/Cineva s-alunge toate/Ploile ce-au curs intruna in viata ta...E un pic ciudat cum oare/O secunda fara el te doare/Si ajunge sa te atinga,sa poti zbura....Am nimic fara tine/Si tot ce-i mai frumos in viata mea/E doar din vina ta...”

O doare.O doare absenta lui dar,mai ales, motivul absentei sale.Adica faptul ca nu stie de ce e absent.
Se gandeste...oare ce face el acum?
Ii suna telefonul : “Iubito,noi mergem pe sarma/Paseste cu atentie/Nu vrem sa cadem...” . Ochii ii sclipesc,i se taie repiratia.Se uita la telefon : “Stefan apeleaza...” [L-a trecut “Stefan” cand a plecat...nici ea nu stie de ce...] ...”...sub noi e prapastia/E lumea cu vise spulberate/Ai grija cum cazi....” :

-Da!
-Hhhh...Ela?
-Da!
-Te iubesc!
-? Ehm...
-Da,te iubesc si nu stiu pentru ce mi-a trebuit o pauza...stiam ca te iubesc,te-am iubit tot timpul! Si stiu ca si tu ma iubesti! Si stiu ca te doare! Iarta-ma,te rog! Mi-e dor de tine!
-Si mie mi-e dor de tine,Stef....
-Ela,descuie usa,te rog!

Ioana joi, 18 septembrie 2008




Ehhh...si iata ca a inceput si clasa a X-a!
Bun,colegi noi...fain! De treaba,baietii se integreaza mai repede din cate vad.Le asimilam noi si pe fete...sa speram :-?

Prima zi,discursul superultraextramega-lung al lu' dirigu',povestiri fara rost,timp pierdut aiurea,cateva glumitze,pupici,imbratisari,texte : "vaaai,fata,ce bine arati!","vaaaai,dar si tu!",aflam oraru',nu mai prindem manuale ca doar ceilalti nu statusera la taclale cu dirigii/dirigele despre amintiri din copilarie,ma plimb un pic cu dirigu pe holurile liceului...mandra! De acuma suntem "aia mari",invatam dimineata,suntem deja de-ai...liceului,ca sa nu zic "de-ai casei".In orice caz,mai vedem si alte chipuri pe coridoare,e fain,desi cam aglomerat,fata de cum eram obisnuita.Dar imi place!

Bun,dupa ce reusim in final sa scapam,hai sa iesim undeva "ca-ntre fete",ca baietii nu ne-au onorat cu prezenta,ca deh...! Ne e foame,ok,hai sa mancam ceva.Afara ploua,atunci nu prea tare,mai tarziu,cand ne-am intors, turna.Pe platou,tamtamtamtamtanananatam,fantana arteziana pornita.
Uh,so secsi,adevarul e ca nici nu era atmosfera destul de umeda,ce sa zic...
Dar ce mai conteaza,domnul primar urca in restaurant exact cand coboram noi... ;))

Zilele urmatoare,cam direct,cam in paine,cam mult...mi-e somn,sunt obosita,nu m-am obisnuit cu programul,cu laboratoru',cu ideea ca a inceput scoala!...adica,hm,chiar vreau vacantza!

Eh,ma gandeam...ce se potrivesc versurile din Ani de Liceu ... "Ani de liceu/Cu emotii la romana/Scumpii ani de liceu/Cand la mate dai de greu!" ...azi am avut emotii inainte de romana si ne-am luptat cu somnul si lenea la ora de mate! Vai,dar dirigu ziceai ca avea motor la degete :)) Eh,noi sa fim sanatosi!

In rest,da,e frumos la liceu...da,chiar e! Aaa,da,chiar mai avem uniforma! Si,da,chiar tre' sa o purtam! Si ne fac si ecusoane,pe alea ni le legam de gat,ca legitimatiile de anu' trecut n-aveau lantz :))

Maine se termina saptamana asta,una obositoare,chiar am nevoie de somn,mult somn! Abia astept,o sa fiu viteaza,o sa rezist pana la sfarsitul orelor si apoi ma asteapta patul meu,da,ala enorm,de va ziceam mai demult :X

Noapte buna!Eu o sa visez vara si marea! Visati si voi :X


Ioana sâmbătă, 13 septembrie 2008


Mai pe seara o sa plec la tara.Ultima data in vacantza asta,tocmai de aia vreau sa merg,sa ma incarc cu putina energie pozitiva pentru zilele,saptamanile,lunile aglomerate si stresante ce vor veni.
Mi-am petrecut o mare parte din vacantza asta acolo si ma simt ca atunci cand eram mai mica si mergeam atat de des si stateam asa de mult...

Sunt o groaza de chestii de care imi aduc aminte cand sunt acolo si ma simt asa bine...
Spre exemplu,vorbeam intr-o seara cu o vecina de acolo si ne aminteam cum duceam noi papusile "la mare" :)) Pana aici,nimic iesit din comun,dar "marea" era un lighean rosu,iar plaja era iarba amestecata cu nisip de la mine din curte.Ma rog,fete destepte, ingenioase,idei stralucite :">

Cel mai mult imi place sa ma uit la albumele cu poze vechi...daca merg la tara si nu ma uit,macar o data, la pozele alea,nu are niciun farmec...Ma amuz copios cand ma uit la pozele nud de la mare,cand aveam 3 ani,cu maimuta si fara,la pozele cu bunicul si capra,la pozele de dinainte de baie [tot nud,de altfel] cu Alexandra [unde Alexandra era o papusa pe care am adorat-o],dar mai ales la cele in care plangeam de parca l-as fi vazut pe bau-bau,asta fiindca mi-era frica de tipu' care facea pozele :))

Uh,mi-e dor....mi-e dor de copilarie,de vara,de iarna,de tot...ce repede trece timpul :-<
Feel free,have dreams!



Ioana



Ploua,dar nu si in inimile lor! Cerul plangea,dar nu si ei! Lumea era mohorata,oamenii mergeau cu capul in jos,ascunsi sub umbrele mari.Ei se tineau de mana,zambeau si se jucau cu ploaia.Trecuse vara,vara lor,dar erau totusi fericiti!
In fond,de ce n-ar fi fost? Erau impreuna,sfidau cerul zambindu-i indraznet,se uitau la trecatorii nepasatori,care nu intelegeau frumusetea acelei zile de septembrie,rememorau intamplarile din vara si isi faceau planuri pentru Revelion,ea culegea fascinata frunzele colorate,in timp ce el o fotografia "pentru posteritate",cum glumeau deseori.
O punga plina cu gogosi si doua cafele fierbinti cu lapte ii incalzeau atunci cand picaturile erau din ce in ce mai reci.Stateau pe banca uda si priveau porumbeii,iar el ii stergea buzele de ciocolata si zahar.Din cand in cand mai trecea cate un cuplu de batranei care se tineau de mana si pareau la fel de fericiti ca si ei.Atunci zambeau toti patru,iar replicile imediat urmatoare erau, invariabil :"-Am fost si noi asa,mai stii? -Da,ce tineri si frumosi..." sau "-Oare peste 50 de ani asa vom arata si noi? -Cu siguranta! Timpul ne va imbatrani trupurile,dar ne va intineri sufletele...".
Cand ploaia se oprea,plecau.Se asezau comod in canapeaua din sufragerie,ascultau muzica si se uitau la poze.El ii citea poezii,ea desena stelutze si inimioare si adormea cu capul in bratele lui....


Ioana miercuri, 10 septembrie 2008



Hello! Am promis ca daca nu vine sfarsitul lumii,o sa scriu azi :)) Ei bine,nu, n-a venit.Ma rog,era putin probabil,daca o sa vina,o sa vina in timp...pana una,alta,sa mai vorbim despre altceva.

Ei,si daca tot suntem aproape de capitolul spiritualitate si va spuneam acum ceva vreme despre o carte "grozava",sa va zic cateva cuvinte despre ea.Se numeste "Conversatii cu Dumnezeu - pentru adolescenti si parinti" si este scrisa de Neale Donald Walsch.Mi s-a parut super interesanta si chiar o recomand cu caldura.A costat doar 5 lei [era la reducere, de la 8 lei],ceea ce imi intareste conceptul : "Esentele tari sunt in sticlute mici!" si se poate comanda de pe site-ul http://www.editura-foryou.ro
Am aflat despre ea pe un forum.De fapt am aflat despre "Conversatii cu Dumnezeu",prima carte din ciclul conversatiilor [sunt destule,daca vreti sa stiti mai multe,consultati site-ul mai sus mentionat),dar cum eram incantata de idee am comandat-o pe prima care avea titlul "Conversatii cu Dumnezeu",fara sa-mi dau seama ca este una pentru adolescenti si parinti.Tot raul spre bine,cred,din moment ce sunt tocmai o adolescenta.Chiar m-a ajutat :)

Bun,care e ideea : cartea cuprinde o serie de intrebari,incadrate in diverse teme [fiecare tema reprezinta un capitol],intrebari pe care adolescenti din lume le-au trimis,la cererea autorului,ca fiind intrebari pe care I le-ar pune lui Dumnezeu daca ar putea sa Il intrebe ceva.Bineinteles ca intrebarea initiala,primind raspuns,va genera o serie de intrebari [puse,de data aceasta de autor] adiacente si astfel,totul arata ca o conversatie.

Iata ce ne spune Neale Donald Walsch in introducere: [...]Este vorba despre un dialog simplu, clar si care merge direct la tinta. Raspunsurile va pot pune la incercare convingerile despre Dumnezeu, bani, sex, dragoste – despre tot ceea ce ati fost invatati pana acum. Dar, in cazul in care ati dorit vreodata sa stiti daca Dumnezeu va asculta, daca Dumnezeu va poate ajuta cu adevarat, daca lui Dumnezeu ii pasa de voi, daca exista un Dumnezeu si daca exista raspunsuri la intrebarile voastre – atunci aceasta carte e scrisa pentru voi.
Asta, deoarece veti descoperi ca ceea ce conteaza cu adevarat nu este conversatia autorului cu Dumnezeu, ci propria voastra conversatie. Si nu exista un moment mai bun pentru a o incepe, decat clipa de fata.[...]

Iata cateva titluri ale capitolelor din carte : Sexul, Dumnezeu, Succesul, Iubirea, Scoala, Parintii, Drogurile si lista poate continua :)

Mie mi s-a parut foarte interesanta pentru ca m-a facut sa-mi raspund la niste intrebari.Nu e o carte care sa-ti dea raspunsuri,ci o carte care te invata sa le gasesti acolo,in interiorul tau.

O sa notez si vreo cateva citate,asta asa,ca idee:

"Nu poti da nimanui,ceea ce nu ai de dat."

"Esti cu desavarsire adorabila,exact asa cum esti."

"Uneori,cel mai mare dar pe care il poti face este tacerea."

"Nu ai nevoie de nimic din afara ta pentru a fi fericita."

"Iubirea nu este cuantificabila.
Iubirea nu este ceva ce poti distribui in diferite cantitati.Nu poti iubi o persoana "putin" - si iubi o alta "mult".Ori iubesti,ori nu iubesti pe cineva.
Lasa-ma sa-ti spun inca o data : felul in care simti iubirea pentru ei este cu totul altceva."


Daca a fost ceva ce m-a dezamagit putin la aceasta carte,n-a fost,cu siguranta,nici felul in care e scrisa,nici ideile pe care le transmite si cu atat mai putin prefata de Alanis Morissette,ci traducerea si tiparitura.De fiecare data cand se vorbea despre o idee,era tiparit "Si idea este ca..." si nu de putine ori am dat peste sintagme de genul "cel mai perfect","cel mai extraordinar".
E jenant sa vezi ca limba romana e sfidata in stilul asta.Ok,inteleg,se doreste o traducere cat mai fidela,dar nici chiar atat de fidela.Trebuie sa acceptam ca gramatica limbii romane difera de cea a limbii engleze,destul de mult chiar,si trebuie sa ne comportam ca atare.
Asta e,deci,un feedback pentru cei de la editura.

Bun.Si inainte sa devin plictisitoare,o sa inchei aici.

Revenind la viata cotidiana,azi am obosit.Dar tare de tot,asa cat sa dorm la noapte fara vise,si-asa am visat azi-noapte toate tampeniile posibile :))
Vai si mai sunt doar cateva zile de vacanta.Eh,asta e!

Gata,atat pentru azi! Oh,si maine tre' sa scriu :| Apropo,am constatat ca am uitat sa scriu,adica...scriu asa uraaat [sau mi se pare? ...hm,sper!]

Noapte buna! Start dreaming! Now!

Ioana marți, 9 septembrie 2008


Toata lumea vorbeste despre evenimentul asta! Mi se pare o cheltuiala fara rost,se puteau face o groaza de chestii cu banii astia,in timpul asta,in loc sa incercam sa "retraim" Big Bang-ul [daca a existat asa ceva].Zici ca suntem niste copii din aia cu chibritul in mana,unii zic : "Nu aprinde batul,ca mama a zis ca o sa ne ardem,te rog,nu vreau sa ma usture!",altii zic "Stai linistitit/-a,nu se intampla nimic! Sa vezi ce lumina frumoasa face!".
Pentru ce? Adica,serios acum.Pe noi ne-a intrebat cineva daca vrem sa aflam lucrurile astea,daca vrem sa ne hotarasca ei destinul?
Si apoi,bun,au facut experimentul.So what? Ce au de gand pe urma? Ce o sa se intample pe apoi?Nu am auzit nimic cu privire la chestia asta.Daca,sa zicem [si sa ne ajute Dumnezeu!] ca nu o sa se intample nimic care sa declanseze Apocalipsa,ce se va intampla pe urma? Cu ce ii ajuta? Vor sa "recreeze" lumea?

Ok,m-am convins! Nu meritam planeta asta! E o planeta frumoasa,pacat ca e locuita!

Well,Dumnezeu sa ne ajute!

Buuuuuun si pentru ca mi-e destul de somn si pentru ca eu chiar sper ca o sa traiesc mult timp si o sa fac tot ce mi-am propus [si credeti-ma,lista e lunga!],acum ma duc sa dorm,sa ma odihnesc! Daca maine voi mai trai,am treaba!Daca traim,o sa scriu maine!
Daca nu,vreau sa stiti ca imi iubesc blogul! Si o iubesc si pe mama! Si il iubesc si pe tata,acolo pe unde o fi el,pentru ca e tata,desi el a cam uitat cine e si cine sunt! Si imi iubesc bunicii si rudele si colegii si colegele [nu nu ii iubesc,dar tin la ei!] si imi iubesc noua camera [sunt tampita,stiu!],adica inclusiv patul [care e enorm si in care abia astept sa dorm acum]!!

Bun,gata! Noapte Buna! Sper sa ne citim maine!

Ioana sâmbătă, 6 septembrie 2008


Aseara,in Piata Tricolorului,la mine in Targoviste :X A fost VAMA si a fost genial,bestial,incredibil!

Am impins,am calcat pe picioare,m-am inghesuit,am zambit oarecum prosteste celor in fata carora ma bagam un pic cam nerespectuos,dar am ajuns in fata!Da,acolo langa gard,da,gardul de langa scena,aproape,foarte aproape.Am suportat tot ce a fost inainte,de la Trooper si Cargo,la pitzigirls de la Wassabi si baietii de la Fly Project,care au combinat pozitivele cu negativele,daca intelegeti ce vreau sa spun.M-au strans pantalonii,mi-au amortit picioarele,mi-a respins telefonul SIM-ul de doua ori de la vibratiile alea teribile,m-au enervat cocalarii aia din spate,pe fata carora se vedea ca n-au nicio treaba cu muzica de aseara,dar au venit asa,ca "e concert in oras"...dar a meritat! Vama a facut sa merite!MULTUMESC!

Multumesc instrumentistilor si multumesc lui Tudor! Ei au facut sa merite! Multumesc,Tudor, ca mi-ai adus marea mai aproape,m-ai facut sa simt ca pot merge pe sarma,mi-ai spus cum e la 18 ani si abia astept sa simt pe pielea mea :X,mi-ai explicat ce e un bed for love,m-ai incurajat sa ajung la radio,mi-ai pus o pila la politisti,sa nu ma traga pe dreapta cand o sa iau carnet,mi-ai lamurit treaba asta cu modelling-ul si,in final,te-ai intors pe scena pentru noi,desi nu aveai chef... azi :X Multumesc ca la final ai avut rabdare si ai fost atat de dragutz sa faci o poza cu o nebuna care in loc sa-ti multumeasca pentru momentele minunate pe care ni le-ai oferit,iti aducea la cunostinta ca n-ai cantat "Fericire". :"> Multumesc!

Iti multumesc ca m-ai facut sa rad si sa plang in acelasi timp,iti multumesc ca am ragusit si ca imi tziuie urechile si acum,iti multumesc ca am adormit cu versurile tale pe buze si cu imagini de la concert derulandu-se in mintea mea! Multumesc!

Intr-un cuvant,a fost genial,a meritat sa astept toata vara asta monotona pentru momentele de aseara! Si acum astept urmatorul concert,sper ca acolo sa aud "Undeva in Vama","Suflet Normal","Hotel Cismigiu" si lista poate continua...

In alta ordine de idei...diseara,diseara cred ca merg iar prin oras,dar nu pentru concert,canta Hi-Q,Taxi,Zdob si Zdub,Vank..hm,ma rog....o sa vedem.Dar ma duc sa mananc turta dulce si sa-mi cumpar o cana din aia cu zodie :))

Da...atat!Genial! I know You love me,God!Thank You!

Am sa saaaap,pan'aaam sa gaseeeeesc drumul catre ceeeeer sa-l priveeeeeesc.....


P.S. Poza este luata de pe blogul asta ! Multumesc!

Ioana vineri, 5 septembrie 2008

Well,azi incep zilele Cetatii Targoviste.Intre 5 si 8 septembrie vom avea parte de programe artistice,culturale,concerte,comedii,mici si bere,turta dulce si kurtos din ala :X
Da,sunt curioasa cum o sa iasa,pentru ca anul asta evenimentele sunt organizate de noul primar si de noile consilii,local si judetean.
Nu vor fi schimbari extrem de mari,dar sa vedem daca va fi mai bine.Oricum,pentru concertul din seara asta,domnul Boriga si-a spalat in fata mea pacatul de acum ceva vreme [doar putin,ce e drept],e vorba de scandalul cu desfiintarea Teatrului Tony Bulandra.Dar sa nu vorbim de lucruri neplacute,spuneam ca merita o bila alba pentru seara asta.Da,pentru seara asta pentru ca in seara asta va concerta si VAMA :X Can't wait! \:d/
In rest,orasul e mai frumos de zilele astea,sau atmosfera il face asa.De fapt,sa fim seriosi,e frumos mereu,doar ca oamenii uita sa-l pretuiasca,sa-l mai ingrijeasca...eh,o sa-l distrugem incetul cu incetul si sa vedeti atunci ce o sa-l pretuim.
Ziceam ca e mai frumos,da,sunt corturile din parcul de la Mitropolie,alea pline cu obiecte de artizanat,chestii foarte faine si interesante,ce-i drept, si cu,si cu,si cu....si cu turta dulce de aia buuuuna,buuuuna,care are diverse forme si e asa buna...ok,scuze :"> Si parca si oamenii sunt mai senini,se desprind putin de problemele zilnice cand se plimba printre toate obiectele alea care te fac sa-ti fuga ochii de la unele la altele,noi ne bucuram de ultimele zile de vacanta [gh,ce urat suna :P] si mesterii sunt fericiti ca le mai intra un ban in buzunar si ca le e rasplatita munca.

Da,o sa revin cu impresii maine,chiar sunt curioasa cum arata orasul,ieri am vazut doar o parte din pregatiri.

Ah,da,uitam,am inceput o carte grozava.O sa va povestesc ce e cu ea fie mai tarziu,fie cand o termin.Mentionez acum doar ca am dat pe ea 5 lei,doar 5 lei,iata,deci,ca esentele tari sunt in sticlute mici!

Bye,bye! Don't forget,never stop dreaming!

P.S.Undeva prin Vama/Cand betivii dorm,/In ultimul cort/E inca linisteeee....

Ioana miercuri, 3 septembrie 2008


Exista la noi in tara [cum zicea MB aseara,pe planeta noastra,Romania,ca noi deja avem o planeta a noastra],exista deci,o publicatie,o revista care se cheama "The One".Pana aici,nimic deosebit,toate bune si frumoase.Dar,da evident,nu se poate fara dar,daca sunteti atenti la reclamele de la tv,care promoveaza revista,in care se spune ce mai apare in respectiva publicatie,veti observa acea pronuntie enervanta,care ma scoate,pur si simplu din minti,o pronuntie absolut incorecta.Chiar nu inteleg de ce nu se face un efort minim ca sa fie corect si sa sune bine.Eu personal n-as cumpara revista,chiar daca m-ar interesa,numai pentru ca ma streseaza cand aud [atentie,transcriere fonetica fara semnele specifice limbii engleze,ca,deh,de unde sa le iau?] "Bi di uan,nat eniuan!".

Ei bine,nu, dragi frati romani,nu este corect
"di uan",ci "dă uan".Da,stiu ca voi ati invatat ca daca urmeaza o vocala se citeste "di",dar tocmai aici e problema.In limba engleza acel "uan",in limba scrisa "one", nu este o vocala, ci o semivocala si iata cum aceasta regula pica.
Asa ca va rog din sufletul meu de liceanca pasionata de engleza,nu-mi mai frecati auzul [foarte fin,de altfel,cu vederea stau eu mai prost] cu aceasta mirifica sintagma.E absolut deranjant!

Aaaaa,aceeasi poveste si cu "the university" si probabil mai sunt cateva cazuri,de care nu-mi aduc aminte acum.

Uh,ce bine ca m-am descarcat,de mult voiam sa scriu despre asta.

In ata ordine de idei,doua zile pana la concert :X

Noapte buna,sweet dreams!

Ioana marți, 2 septembrie 2008


Sa vorbim si despre carti,m-am gandit eu in seara asta.

Ok,stiu ca nu mai e la moda sa citesti,ce naiba! Adica pentru ce exista referat punct ro si altele asemanatoare?Si in plus,let's be serious, nu mai suntem cul daca deschidem o carte,ci daca stam pe haifaiv,dar asta e alta poveste.
In ciuda faptului ca citesc de vreo 12 ani,de cand saraca mama a cedat nervos dupa o perioada buna in care am terorizat-o,punand-o sa-mi citeasca diverse carti si abecedare,si a hotarat sa ma invete arta asta de care,sincera sa fiu,eram fascinata,in ultima vreme am citit tot mai putin.Mea culpa! Am citit cartile pentru scoala,iar in putinul timp liber pe care il mai aveam faceam alte chestii,printre care navigarea pe net,nu,nu pe haifaiv.But still,vreau sa subliniez ca nu prea am mai citit asa,de placere.Eh,in ultima vreme am un chef nebun sa citesc,am citit aproape tot ce am avut pentru vacantza,dar de Fratii Jderi n-am de gand sa ma ating.Dupa 70 de pagini de chinuri,de incercari de a gasi ceva care sa ma atraga am zis: stop joc!Buuun,am citit,mi-a placut si mi-am dat seama ca mai vreau.Mi-am comandat si niste carti pe care le-am gasit pe net la un pret infim si simt o placere deosebita in ideea de a citi.Sa termin ce mai am de facut obligatoriu si ma apuc.
Buuun,daca mai citeste cineva ce scriu si daca printre cei ce citesc sunt si oameni care citesc si carti,sa va las cateva titluri de carti care mi-au placut mult de-a lungul timpului,pe care le recomand.Incep cu ce am citit in vacantza asta:
Liviu Rebreanu-Ion - da,nu mai e chiar de actualitate,dar mi-a placut si asta conteaza! Vai si cand ii aud pe unii..."Aaaa,nu am citit/nu citesc eu Ion,ce puii mei,nu mai sunt timpurile astea,mare chestie,niste tarani...ce sa-ti zic!".Ha!Right,citeste Sandra Brown atunci sau mai bine uita-te la o telenovela seara si la un film de ala noaptea,ca sa iesi mai ieftin,ca tot platesti cablu'!

Camil Petrescu-Ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi
- putin cam mult razboi in partea a doua,adica descriere de razboi,dar merita citita cel putin pentru partea intai.Placut!

Honore de Balzac-Eugenie Grandet
- complex personaj,frumos roman,da,e Balzac!

Camil Petrescu-Suflete Tari
- o drama de idei, din ce am citit despre ea.Ma rog,m-a impresionat,mi-a placut,o poveste deosebita.

Alte opere,citite in timp:

Mircea Eliade-Maitreyi
Mircea Eliade-Romanul Adolescentului Miop
George Calinescu-Enigma Otiliei
George Calinescu-Cartea Nuntii
Jane Austen-Mandrie si Prejudecata
George Sovu-Dimineata Iubirii
Paulo Coelho-Alchimistul,Unsprezece Minute
Cella Serghi-Panza de Paianjen
Daphne du Maurier-Rebecca
Constantin Chirita-Ciresarii
[cartile copilariei :X]
Liviu Rebreanu-Ciuleandra
Mihail Drumes-Elevul Dima dintr-a Saptea
Erich Segal-Love Story
Daniel Pennac-Domnilor Copii
Inca o carte al carei scriitor nu mi-l amintesc :"> si se numeste "Sotul Meu" :)
Si inca multe altele.Poate o sa mai completez in timp,asta e tot ce mi-am amintit acum.

Asa,si sa va zic de unde mi-a venit ideea cu postul asta.Am citit,dupa ce am auzit la recenzii despre ea,Poema Chiuvetei! Sa-mi fie cu iertare,don't take it personal,domnu' Cartarescu,dar ce e asta? :| Adica,ce naiba? Ori sunt eu prea putin sensibila si nu prea le am cu literatura [hm,n-as zice],ori asta e o mica,mica [dar celebra vasazica] porcarie...eh! Parerea mea :) Daca e cineva care o intelege si poate sa-mi explice si mie profunzimea operei...astept! :)